πŸ“§ Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

14 November 2012

Va plac tricourile personalizate?

Nu degeaba se spune ca hainele spun multe despre personalitatea noastra. Iar adolescentii sunt cel mai bun exemplu. Daca odata hainele reprezentau statutul social cat si apartenenta la anume grup, nici in prezent lucrurile nu s-au schimbat prea mult. De la uniforme pana la costumul caracteristic omului de afaceri, hainele vor transmite mereu un mesaj: cine esti si/sau cine ti-ai dori sa fii.
In prezent, daca ai un mesaj de transmis "lumii" poate fi si mai usor si ostentativ: tricourile cu mesaje personalizate.
Recunosc ca de fiecare data cand vad pe cineva cu un tricou personalizat,  imi starneste imediat curiozitatea si ma opresc ca sa citesc "mesajul". E un trend placut si interesant, care nu se va demoda niciodata.
Iar daca sunteti curiosi de unde va puteti achizitiona astfel de tricouri, eu va recomand eGluma.ro, unde cel mai mult mi-a atras atentia categoria Geek unde am gasit acest tricou Wikipedia:


Pornind de la problemele deja prea mult dezbatute ale sistemului de invatamant, cat si de la efectele internetului asupra tinerei generatii, trebuie sa recunoastem ca noi suntem generatia "copy-paste". Orice informatie e la un click distanta, diminuand efortul pe de o parte, dar si oferind ocazia alegerii unor scurtaturi.
Jumatatea goala a paharului e ca viitorii absolventi nu mai pot multumi profesorilor si parintilor pentru educatia primita, singura sursa de educatie fiind pentru "tinerele sperante" doar internetul si/sau autoeducatia. Iar Wikipedia a devenit fara dar si poate aliatul de nadejde pentru orice elev sau student. Mesajul e ironic, autoironic, amuzant si de efect.
E exact tricoul pentru care as fi optat in ziua absolvirii pe sub clasica roba cunoscuta de toti si accesorizata perfect cu toca.
Dar pentru ca se aproprie perioada sesiunilor si examenelor iata si tinuta perfecta pentru studentul norocos! Numai nu-l purta fix in ziua examenului: profesorii or sa fie cu ochii pe tine!!!
Ca incheiere va propun un banc savuros!

Un profesor de filozofie i-a intrebat pe studenti o singura intrebare la testul final. Aceasta intrebare era:
- Cum vei demonstra ca acest scaun este invizibil?
Majoritatea studentilor au inceput sa scrie texte de 5 pagini, cu demonstratii care mai de care mai sofisticate.
Insa nota 10 a luat-o cel mai lenes student.
 Raspunsul lui:
- Care scaun?
Morala: Nu complica lucrurile