📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

02 March 2015

1 Martie: Cei mai rari trandafiri

Incep prin a va ura o primavara frumoasa, iar articolul de astazi e despre flori.
Nu sunt flori primavaratice, dar trandafirul e regele florilor, asa ca m-am decis sa va arat cele mai frumoase si mai rare culori :

1. Trandafirul albastru

Trandafirul albastru nu e natural, ci obtinut printr-un proces de colorare artificiala. Din aceasta cauza, florile colorate artificial au o durata de viata mai scurta, decat in mod obisnuit.


2. Trandafirul albastru natural

Este mult mai rar, insa nu este atat de albastru ca cel obtinut prin colorare artificiala. Se spune ca ar fi fost adus din Asia de catre Alexandru cel Mare, insa e imposibil de gasit in prezent. Expertii japonezi au reusit sa creeze genetic un soi de trandafir albastru, care insa e mai mult spre mov, pastrand numele de trandafir albastru numai pentru ca s-a folosit pigment albastru in procesul de prelucrare.

 3. Trandafirul Vi's Violet  sau pitic purpuriu

Mai mult ca sigur ati vazut acest gen de trandafiri, dar probabil ca nu va asteptati sa faca parte din soiurile rare. El poate fi recunoscut dupa dimensiunea mica a plantei si a florii, dar si dupa culoarea destul de rara- lila


4. Rock & Roll


Un soi de trandafir numit chiar asa, Rock&Roll poate fi cumparat doar din 2 locuri din Anglia in prezent

5. Welsh Gold

Acesti trandafiri sunt renumiti pentru ca nu sunt chiar galbeni ci chiar aurii:




6. White Cap


Sunt cei mai mari trandafiri englezesti

7. Variegata Di Bologna

O specie interesanta ca si aspect si culoare:


8. Trandafirul Verde Green Tea Rose


Putem sa ne luam gandul si de la trandafirii vezi, cel putin cei naturali. Asa arata adevaratul trandafir verde natural:


9. Trandafirul negru

Ei bine, trandafirul negru chiar exista, se numeste Black Baccara, insa culoarea e mai mult un visiniu foarte inchis:


10. Blue Skies


Un soi de trandafir lila, rar datorita nuantei naturale si a florilor deosebite, care seamana mai mult a maci.

11. Blue Girl Rose

Aceasta e soiul de trandafir care poate fi tranformat in trandafirul albastru japonez. Nuanta initiala e un roz pal spre bleo


12. Trandafiri cu doua nuante

Chiar daca nu par adevarati, acesti sunt diverse soiuri hibride. Cele mai interesante sunt combinatiile de culori rari, iar cele mai raspandite sunt nuantele de roz, rosu si galben


 


13. Trandafirul multicolor

Realizat printr-un proces foarte complicat, trandafirul multicolor este destul de rar, desi metoda colorarii artificiale a florilor este folosita chiar din antichitate. In prezent, mai multe companii incearca sa isi patenteze aceasta metoda. Acest trandafir ramane o splendoare, in ciuda duratei de viata mai scurte.


14. Jocuri de culori

Prin metoda de colorare artificiala, se pot face multe combinatii interesante. Aceste modele de trandafiri, desi nu sunt deloc rare in prezent, cu siguranta, sunt destul de scumpe:







Modelele de mai sus pot fi comandate la pretul de $99






Iar daca doriti sa stiti procedeul prin care colorati trandafirii, e usor sa intelegeti din poza de mai jos, cu mentiunea ca ar trebui sa cumparati un colorant special pentru a nu fi afectata floarea.


15. Catalina


Marea majoritate a soiurilor de flori (in special cele mai noi) au nume de fata, asa ca aveti multe sanse sa va gasiti floarea care va poarta numele. Eu am gasit floarea numita Catalina, un trandafir originar din sudul Californiei:


Care sunt florile voastre preferate?




Please follow me :



Vote my Looks:

4 comments:

  1. Wow!it s wonderfl!
    The roses are so beautiful.
    Nice post!

    ReplyDelete
  2. Ce frumosi sunt .... preferate .... ghioceii , lacramioare, violete ... toate .. si evident trandafirii

    ReplyDelete
  3. foarte interesanta postare, mi-a facut placere sa o citesc :)

    ReplyDelete
  4. In special trandafirii. Urmeaza lalelele, gladiolele, bujorul, garofitele, crinii, liliacul etc. Ce sa mai, aproape toate florile de pe pamantul asta! :) Iubesc si florile din ghiveci.

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤