📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

08 January 2016

Reguli surprinzatoare pentru spălarea si ingrijirea parului




 Ro Only

 Acum câteva luni  am urmat un curs de coafor, unde am învățat multe lucruri surprinzătoare despre îngrijirea firului de păr.
 E ciudat să realizezi câte lucruri simple le facem greșit.

 Iată câteva trucuri care îți vor face părul mai sănătos:



 Șamponatul părului 



  •  Aplică întâi pe scalp. Spălatul se va face prin masaj făcut cu buricele degetelor (nu cu unghiile), iar pe lungimea părului, se va face tot masaj. Dacă ai părul lung, evită se freci șuvițele, ci doar le masezi. 
  •  Evită să folosești apă prea fierbinte. Limită ar fi de maxim 37 de grade. Mai mult, va deteriora firul de păr. 
  •  Întotdeauna, la clătire, ultimul jet de apă, să fie mai rece (cât de rece poți suporta, însă nu pe scalp, ci pe lungimea părului). Acest lucru este recomandat pentru că, la căldură "porii firului de păr" (defapt sunt ca niște solzi de peste) se deschid, iar pentru a-i închide, e necesar un jet de aer rece. După același principiu se face și coafarea cu feonul. Modelezi părul cu feonul la aer cald, însă fixezi cu un ultim jet de aer rece. 
  •  Este recomandat să șamponezi și să clătești de două ori. 


 Balsamul de păr 



  •  Balsamul este necesar doar pentru a disciplină și a înmuia firul de păr.  
  •  Însă înainte de coafat, este recomandat să nu folosești balsamul de păr, pentru că el va face să nu reziste prea mult coafura.  
  •  Dacă aplici balsamul, asigură-te că ai clătit din abundență.  
  •  Dacă nu ai balsam, dar simți că ai nevoie, folosește încă o data șamponul (samponezi de 3 ori, deci). 


 Masca de păr 

  În general există recomandări de a folosi masca de păr o data-de două ori pe săptămâna. În funcție de procedeele pe care le suportă părul, inclusiv frecvența de spălare, el poate fi folosit mai des.

 Cât de des e ok să te speli pe păr? 

   Desigur, părerile sunt împărțite. Însă e clar, spălatul zilnic nu este recomandat, indiferent dacă ai părul foarte gras.

 Un păr foarte gras poate fi  ținut sub control prin câteva metode: 



  1.  Șampon și balsam specifice părului gras- evită să folosești șampoane 2 în 1 sau ultra-hidratante; 
  2.  După clătire, aplică pe scalp (eventual cu un dozator spray) un amestec de 100 ml apa cu 10 picături de lămâie sau o fiolă de vitamină C; 
  3.  Cea mai simplă metodă e să-ți obișnuiești pur și simplu părul să se îngrașe mai rar, spălându-te mai rar. La început, se va îngrășa foarte repede, însă cu timpul se va "adapta" la noul regim. Adevărul este că, cu cât îl speli mai des, cu atât va produce din ce în ce mai mult sebum.  
  4.  Pentru un păr gras la rădăcini și foarte uscat la vârfuri se recomanda șampon și balsam specifice părului gras, iar la final, pe părul umed sau uscat, se va aplica ulei doar pe vârfurile uscate. 


 
 Ce beneficii are balsamul fără clătire? 



  • E recomandat tuturor tipurilor de par. Parul uscat si fragil, beneficiaza de un plus de ingrjire. Parului gras la radacini si uscat la varfuri ii va fi aplicat doar pe varfurile deteriorate. Parul normal va fi protejat de factorii de mediu, chiar daca nu are nevoie de un plus de hidratare.
  • In anotimpul rece protejeaza firul de par, iar in anotimpul estival va proteja mai bine, de razele UV.
  • Se aplica pe părul umed, inainte de coafare. Dacă folositi coafarea la cald, cu feon, placă sau ondulator, acesta va proteja firul de păr.
  • E pur si simplu mai rapid, o alternativă la balsamul clasic, care necesită un timp de actiune. 

De ce recomand balsamul Bifazic Anian?

  1. Contine 400 ml. 
  2. Pulverizatorul e perfect, fiecare puf se imprastie mult, fără a aplica o cantitate excesivă. In felul acesta controlezi mult mai bine cantiatea aplicata. Poti aplica lejer, doar pe varfurile despicate sau pe lungimea părului.
  3. Nu incarcă și nu ingrasă părul.
  4. Hidratează oarte puternic datorita continutului de ulei de aragan, shea si jojoba.
  5. Cel mai bun produs pentru stralucirea parului. In mod normal, eu am parul destul de tern. Stiti părul acela din reclamele la șampoane care straluceste orbitor? Ei bine, n-o sa va vină sa credeti, dar efectiv veti avea o stralucire incredibilă. 
  6. Miros plăcut, curat.
Concluzie: pe lănga efectul de ingrijire, protectie si reparator asupra firului de par, la care ma asteptam, surpriza a fost stralucirea intensă care a fost o surpriză placută. Nici un alt produs testat de mine pana acum nu mi-a adus o stralucire atat de vizibilă. Mai ales ca acum, părul meu e la " cura de ingrijire" dupa ce l-am decolorat acum cateva luni. Evident, un păr care nu e puternic si sănatos nu are un luciu natural. Balsamul Bifazic Anian Aragan insă, mi-a adus mai multă stralucire decat ar putea avea părul meu, in mod normal. Super incantată si recomand total!


Voi ce trucuri si reguli pentru ingjirea părului cunoasteti? 

Ps. Dacă ati trecut recent printr-o decolorare, nu uitati sa cititi acest articol in care vă prezint un produs care repara părul degradat din cauza vopsitului si decolorării.








Please follow me :



Vote my Looks:

1 comment:

  1. interesante sfaturile tale! eu am par gras si ma ajuta

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤