πŸ“§ Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

16 April 2013

Ai un ten sensibil?

Nu m-am gandit niciodata la tenul meu ca fiind "sensibil", tenul mixt fiind ceva mai tolerant si adaptabil. Totusi, afland despre inovatia Toleriane Teint, La Roche Posay, am cazut putin pe ganduri.
Ce inseamna un ten sensibil?
In cea mai simpla descriere, tenul sensibil e caracterizat de o piele fina, subtire, cu tendinta de roseata si uscaciune, cu alergii frecvente.
Tenul sensibil are o toleranta scazuta atat la anumite ingrediente chimice cat si la conditiile de mediu.

De regula, tenul sensibil e cel uscat, dar nu in mod necesar. In plus, tenul sensibil nu e doar ereditar, asa cum am crede. Practic, indiferent de varsta si tipul de ten, exista posibilitatea de a dobandi o sensibilitate cutanata, transformand astfel un ten normal intr-unul sensibil.
Asa ca acest articol nu este dedicat exclusiv persoanelor cu ten sensibil (uscat), ci tuturor femeilor care inteleg ca e mult mai usor sa preintampini decat sa tratezi.

Iata care sunt principalii factori de stres pentru ten:
  • frigul
  • caldura
  • poluarea
  • stresul
  • oboseala
  • alimentatia
  • fumatul
  • emotiile
Cum trebuie ingrijit un ten sensibil (sau cum preintampinam ca tenul nostru sa devina sensibil):
  1. Folosim produse de machiaj/ingrijire hipoalergenice, fara coloranti si fara parabeni.
  2. Curatarea tenului se face cu blandete, folosind produse de curatare ce contin ingrediente cu efect reparator si calmant.
  3. Hidratarea e importanta chiar si pentru un ten mixt/gras.
  4. Obligatoriu, folosim creme si lotiuni cu factor de protectie solara.
Machiajul tenului sensibil

Pentru tenul sensibil si nu numai, alegerea cosmeticelor de calitate, ne-iritante este esentiala.
Ne vom orienta spre pudrele si fardurile minerale, rimeluri si rujuri cu formule blande, non-iritante, create special pentru tenul sensibil.
Dar cel mai important aspect din toate ramane fondul de ten, el intrand in contact direct cu pielea pe intreaga durata a zilei.

Va spuneam la inceputul articolului ca nu mi-am considerat niciodata tenul ca fiind sensibil. Totusi, la cateva ore dupa aplicarea machiajului, resimt o senzatie de oboseala a tenului si o usoara iritabilitate. Asa am inteles ca e momentul sa ma orientez spre produse de machiaj destinate tenului sensibil, tocmai pentru a preintampina transformarea tenului meu intr-unul cu probleme mai mari .
De stiut: Un produs care se adreseaza tenului sensibil, se potriveste oricarui tip de ten.

Citind despre Toleraine Teint am realizat ca un fond de ten poate cantari mult cand vine vorba de sanatatea propriului ten.
Iata cele mai importante aspecte ale gamei Toleraine Teint:
  • Textura usoara, oferind un look natural, fara a irita pielea sensibila.
  • Compozitie de toleranta ridicata 
  • Fara parfum, fara conservanti
  •  Testat pe pielea sensibila, atopica si predispusa la acnee
  • Non-comedogenic
  • Cu protectie ridicata UV (SPF 20)
Varianta spuma, cu efect matifiant e perfecta pentru tenul mixt/gras, pentru ca, asa cum va spuneam, si tenul mixt sau gras poate fi sensibil, iritabil, cu problemele specifice.
Rezista lor e de pana la 12 ore!!!
Aceste fonduri de ten au fost concepute nu numai pentru a calma, hidrata si echilibra, dar au si o acoperire excelenta dar si o rezistenta incredibila, fiind testate in conditii extreme (in sauna).

Ce parere aveti? Sunteti pregatite sa incepeti un stil de viata sanatos pentru tenul vostru? Credeti ca tenul vostru ar avea de beneficiat de pe urma unui fond de ten special creat pentru a trata si preveni sensibilitatea?

Daca doriti sa testati si voi noul fond de ten Toleriane Teint de la La Roche Posay RomΓ’nia, va invit sa participati alaturi de mine la concurs pe blogul Sabinei Cornovac!