πŸ“§ Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

02 April 2013

Cadouri de perle

Se spune ca perla e talismanul norocos al femeii din zodia racului, fiind "lacrima lunii", dupa antici. Poate ca multe dintre voi stiti deja, femeia rac e un model de feminitate, altruism si eleganta.
Aceste trasaturi le-am observat si admirat si la mama mea, inca de cand eram mica. Si intamplator sau nu, bijuteria ei preferata e un inel cu perla alba.
Asa ca, am tot cautat bijuteri deosebite cu perle, in magazinele online si offline si in cele din urma, am descoperit  Cadourisiperle.ro, unde am gasit o multime de bijuterii de-o eleganta desavarsita.

Cu adevarat spectaculoase sunt colierele de perle, care aduc un aer elegant oricarei tinute.
Iar la un asemenea colier deosebit, putem asorta si o pereche de cercei simpli, realizati din aur si perle albe, sau un model mai complex:

Cu timpul, am inceput sa inteleg preferinta mamei pentru perle. Adevarul e ca orice femeie sofisticata ar trebui sa aiba cel putin un colier de perle veritabile. Perlele au darul de a fi simple si sofisticate in acelasi timp.
Nici o piatra si nici un metal pretios nu a dat nastere la atatea legende, ca si perla. Fascinante prin originiea ei nefireasca, in Roma antica, perlele erau considerate lacrimi inghetate ale zeilor si in acelasi timp erau asociate cu Venus, zeita frumusetii.
Stiati ca pana in 1900 perlele erau accesibile doar celor bogati si faimosi?
O poveste spune ca regina Cleopatra, facand un pariu cu Marc Antoniu ca poate consuma intreaga bogatie a unui regat, a cufundat o perla intr-un pahar cu vin si apoi a inghitit-o. Prin acest gest, aratand cat de pretioase erau considerate perlele in acele vremuri.

Perlele se gasesc in cateva variante de culori: alb, maro, negru, roz, sidefat. Am ramas surprinsa sa gasesc in acest magazin, Cadourisiperle.ro bijuterii din celebrele perle negre. Acestea, chiar si cele de cultura, sunt extrem de rare, ele dezvoltandu-se dupa un proces lung si greu.
Stiati ca... 
Dimensiunea medie a unei perle negre este de 8-10 milimentri, dar cea mai mare perla neagra masoara 26,95 milimetri si poarta numele celui care astazi este numit "Imparatul perlei negre"-Robert Wan
De asemenea, se spune ca perlele au anumite proprietati si efecte asupra purtatoarei ei, avand un puternic rol protector.  Iate cele mai importante:
  • Mareste sentimentul de dragoste, respectul de sine si increderea in propria persoana. 
  • Simbol al sinceritatii, puritatii, inocentei, cinstei. 
  • Aduce succes, fericire, dragoste, noroc, prietenie, dragoste, bani, protectie, noroc, creativitate, curaj, intelepciune, frumusete, compasiune, loialitate.
  • Asigura o casnicie fericita
  • Protejeaza copiii, mamele si familia
  • Stimuleaza emotivitatea
  • Mareste concentrarea si clarifica mentalul
  • Inlatura frica
  • Calmeaza, linisteste
  • Are efect maxim daca este purtata fara alte cristale
Iar pentru sanatate, daca se bea apa in care au stat timp de o noapte cateva perle, apa are efect tonic asupra organismului, protejeaza nasterea, sanatatea femeii, mareste vitalitatea, fertilitatea, longevitatea, stimuleaza digestia, activitatea inestinelor, ficatului, rinichilor, stomacului, globulelor ae, diafragmei, splinei, muschilor, pancreasului, scade sangerarea, ulcerul. 

Sursa acvaria
Perla e un cadou deosebit care se ofera la aniversarile (nastere sau casatorie) de 1, 3, 12, si 30 de ani. Pentru ca parintii mei vor aniversa in curand 30 de ani de casnicie, doresc sa ii ofer cel mai frumos colier de perle mamei mele. Ce parere aveti, e o idee inspirata?